Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Pika Vončina

Putovanje tete Hilde

  • Nakladnik: Mala zvona
  • 10/2015.
  • 40 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537760656
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Upoznajte simpatičnu kokoš koja kreće na putovanje po svijetu!

Nova autorska slikovnica Pike Vončine svoje će male čitatelje upoznati s tetom Hildom, simpatičnom i znatiželjnom kokoši koja kreće na putovanje po svijetu. Njene pustolovine autorica dočarava i slikom i riječju – tj. razglednicama koje teta Hilda šalje svojim zabrinutim prijateljicama iz kokošinjca. Upoznajemo tako puža koji zna sve, tri sestre bubamare, najsjeverniji sjever, središte svijeta, zemlju ružičastih tulipana, gusarskog kralja Gripibalda i brojne druge likove i čarobne krajeve.

I u ovoj slikovnici Pika Vončina povezuje tekst i ilustraciju u organsku cjelinu, što daje osobitu kvalitetu njezinom radu. "Putovanje tete Hilde" odlikuje se svježinom i autentičnom invencijom te zrači toplinom, a mala likovna iznenađenja odvode dijete-čitatelja u jedan vrlo poseban svijet.

Pika Vončina diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od završetka studija bavi se ilustracijom. Oslikala je više od šezdeset knjiga za djecu. Ilustrira školske udžbenike i objavljuje ilustracije u časopisima za djecu. Svojim radovima sudjeluje na bijenalima ilustracija u Bratislavi i Zagrebu. Izlagala je na sajmovima dječje knjige u Japanu i Bologni.

Nagradu Grigor Vitez primila je 1999. i 2004. godine. Na Časnu listu IBBY-a izabrana je 2000. Nagradu Ovca u kutiji primila je za autorsku slikovnicu “Emilija u zemlji kotača” 2010., a tri godine kasnije nagrađena je Kiklopom za autorsku slikovnicu “Emilijina vrlo neobična pustolovina”.

Kao ilustratorica nekoliko je puta uvrštena u katalog odabranih naslova svjetske dječje literature “The White Ravens”.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –