Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Richard Schuberth

Kronika vesele zavjere

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Anne-Kathrin Godec
  • 08/2017.
  • 416 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532668940
  • Cijena: 22.43 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kad markantni ali vremešni profesor Katz u vlaku za Beč upozna tinejdžerku Biggy, ostali putnici teško mogu naslutiti da upravo počinje pustolovina njihovih života. Njihova glavna misija postaje spriječiti mladoga nadobudnog pisca Renéa Mackensena da napiše roman o Katzovoj neprežaljenoj ljubavi Klari Sonnenschein.

Renéu je naime dovoljno to što zna da je Klara preživjela koncentracijski logor kako bi ispleo priču o njoj koja nema nikakve veze s time kakva je ona uistinu bila. Katz i Biggy kuju nevjerojatnu zavjeru koja je minuciozno razrađena i pomalo okrutna, ali i neizmjerno duhovita i pametna. A njezini protagonisti u potrazi za istinom morat će iz austrijske idile putovati sve do Beograda i Tel Aviva.


"Kronika vesele zavjere" prvi je roman prokušanog austrijskog esejista, dramatičara i pjesnika Richarda Schubertha. U njemu se miješaju mašta, oštroumnost i vic, a posebne poslastice su aforizmi kojima se otvaraju poglavlja. Pravi recept kako misliti svojom glavom i sačuvati neovisan duh!

Richard Schuberth, rođen 1968. u Ybbsu na Dunavu (Austrija), pisac je i esejist, dramatičar, pjesnik, autor aforizama, satira, polemika, znanstvenih tekstova, čak i glazbene enciklopedije. Radio je kao DJ, karikaturist, redatelj i skladatelj. Dobitnik je više njemačkih i austrijskih nagrada i stipendija. Jedan je od osnivača glazbenog festivala Balkan Fever.

Objavio je četrnaest knjiga među kojima su najpoznatije: "Petak u Sarajevu" (2003.), "Kako je Branka čišćenjem dospjela na vrh" (2012.), "Bubnjanje s druge strane velike rijeke" (2013.), "Novi đavolji rječnik" (2014.), "Hrđa i kiselina. Eseji, polemike, govori i satire 1994.−2004." (2014.), "Karl Kraus − 30 i tri nagovaranja" (2016.). "Kronika vesele zavjere njegov je prvi roman". Živi i stvara u Beču.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –