Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andres Barba

Male ruke

  • Nakladnik: Naklada Jurčić
  • Prijevod: Ana Bunčić
  • 11/2017.
  • 86 str., meki uvez
  • ISBN 9789532450828
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kratki roman, gotovo novela, "Las manos pequenas" (Male ruke) Andresa Barbe priča je o sedmogodišnjoj djevojčici Marini, koja nakon smrti svojih roditelja dolazi u sirotište, u kojem izazove pravu revoluciju. Njezina bol, njezine psihičke i fizičke rane, njezina sposobnost introspekcije i pripovjedački dar pobuđuju fascinaciju kod ostalih djevojčica, ali ujedno stvaraju i zid koji ih razdvaja. Zbog straha od nepoznatog i patnje uslijed nemogućnosti da se uklopi u kolektiv, Marina će izmisliti igru koja će joj pomoći da se suoči sa stvarnošću.

Uznemirujuće djelo koje autora smješta u vrh suvremene španjolske književnosti.

Andrés Barba (Madrid, 1975.) španjolski je pisac, autor desetak romana (La hermana de Katia, Versiones de Teresa, Agosto, octubre, Muerte de un caballo, Las manos pequeñas ‒ koji je označio njegov prodor na međunarodnu književnu scenu i koji je 2017. proglašen knjigom godine u časopisu The Guardian ‒ itd.). Sudionik međunarodnih konferencija za mlade dramatičare, predavao je na Sveučilištu u Madridu te na Bowdoin Collegeu u SAD-u. Za svoj zadnji roman "República luminosa" dobio je 2017. godine prestižnu nagradu Herralde. Za njega nobelovac Mario Vargas Llosa kaže da posjeduje spisateljsko umijeće i zrelost koji nadilaze njegovu dob.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –