Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maja Lunde Lisa Aisato

Snježna sestra: Božićna priča

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Željka Černok
  • Ilustracije: Lisa Aisato
  • 10/2018.
  • 193 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533552194
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Bliži se Badnjak, dan kada Kristian slavi jedanaesti rođendan. To je za njega dosad uvijek bio najbolji dan u godini, ispunjen mirisom paprenjaka, mandarina i okićenoga božićnog drvca, pucketanjem vatre u kaminu i treperenjem svijeća na svečano urešenom blagdanskom stolu. Sve su to stvari koje čine Božić i zato im se Kristian svake godine silno veselio, no ove godine ništa nije kao obično. Kristian i njegova obitelj oplakuju smrt njegove starije sestre, koja je umrla tog ljeta te se čini da je u njegovoj obitelji ovaj put Božić otkazan.

A onda Kristian susreće veselu djevojčicu Hedvigu, koja nestrpljivo iščekuje Božić, i počinje vjerovati da nije sve izgubljeno. No nešto je čudno u vezi s Hedviginom kućom. I tko je starac koji se šulja oko njezine kuće?

"Snježna sestra" priziva duh Božića iz Božićne priče Charlesa Dickensa i bajki H. C. Andersena.

Majin prekrasan tekst pokazuje kontrast između života i smrti, topline i hladnoće, prijateljstva i usamljenosti. - Lisa Aisato

Maja Lunde (1975.) norveška je književnica i scenaristica, autorica desetak knjiga za djecu i mlade. "Povijest pčela" (2015.) njezin je prvi roman za odrasle, distopijska priča s ekološkom potkom o izumiranju pčela – prvi dio autoričina četverodijelnog ciklusa o temeljnim egzistencijalnim temama s kojima se suočava suvremeni svijet. Knjiga je 2015. godine nagrađena prestižnom nagradom Norveški Bookseller. Prevedena je na 33 jezika i 2017. godine bila najprodavanija knjiga u Njemačkoj. Uslijedili su nastavci "Plavetnilo" (2017.) i „Posljednji svoje vrste“ (2019.) koji su također postali međunarodni bestseleri. Lunde je napisala deset knjiga za djecu i mlade, među ostalima "Preko granice", "Battle", "Ono najbolje" i seriju romana "Najkul društvo na svijetu".

Lisa Aisato (rođena 1981.) nagrađivana je i priznata autorica, ilustratorica i umjetnica. Njegujući jedinstven stil postala je jedna od najomiljenijih umjetnica u Norveškoj. Poznata je po slikovnicama "Djevojčica koja je htjela spasiti knjige" autora Klausa Hagerupa, "Odd je jaje" i "Riba za Lunu", seriji slikovnica o trolu Tambaru koju je napisala u suradnji s Torom Åge Bringsvaerdom, te slikovnicom "Tebi već se sniva" koju je napisala zajedno sa svojom sestrom Haddy Njie, novinarkom, glazbenicom i spisateljicom. Vodi vlastitu galeriju u svojoj kući na otocima Hvaler na jugoistočnoj obali Norveške, gdje živi zajedno sa svojom obitelji. Dobitnica je nagrade "Ordknappen 2018" za svoje ilustracije u knjizi "Djevojčica koja je htjela spasiti knjige".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Snježna sestra (Maja Lunde, Lisa Aisato) –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –