Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Emilios Solomou

Dnevnik jedne nevjere

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Koraljka Crnković
  • 12/2018.
  • 219 str., meki uvez
  • ISBN 9789533511351
  • Cijena: 17.92 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jorgos Dukarelis, arheolog, vraća se na otočić Kufonisi u Egejskom moru, dvadeset godina nakon što je tamo otkrio posmrtne ostatke mlade trudne žene ubijene prije 5000 godina. Tada je također ušao u vezu sa studenticom Antigonom s kojom se nakon razvoda i oženio, a ona je nedavno misteriozno nestala. Lutajući otokom, luta i među svojim uspomenama, i pokušava shvatiti koje ga niti vežu s tri žene: bivšom suprugom, Antigonom i davno ubijenom djevojkom.

Da, došao je ovdje da bi se suočio sa samim sobom i da u svoj kaos uvede neki red. Ne zna je li mazohist koji oplakuje svoju sudbinu i ponovno želi proživjeti nepodnošljiva sjećanja i iskustva. Zna da je ta zemlja kojom kroči kao nekoć Kasiopeja, mjesto živih mrtvaca, utvara i sjena koje su zaposjele jedan dio njegovog mozga. To je zemlja ruševina, njegov Jeruzalem ili zemlja gdje će ponovno niknuti mladice njegova novog života. Kufonisi je njegov pupak svijeta.


"Dnevnik jedne nevjere" roman je o vremenu, sjećanju, strasti, ljubavi i smrti, a za njega je ciparski pisac Emilios Solomou 2013. nagrađen nagradom za književnost Europske unije.

Emilios Solomou (1971.), ciparski pisac rođen u Nikoziji. Studirao je povijesti i arheologiju na Sveučilištu u Ateni. Na Cipru je nekoliko godina radio kao novinar u dnevnim novinama, a sada radi kao nastavnik grčkog jezika i povijesti u srednjoj školi. Član je uredništva književnog časopisa Anef, a bio je član izvršnog odbora Unije ciparskih pisaca. Mnoge njegove kratke priče objavljene su u književnim časopisima, a neke su prevedene na engleski i bugarski.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –