Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Milen Ruskov

Uzvišenje

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Ana Vasung
  • 01/2019.
  • 337 str., meki uvez
  • ISBN 9789533511337
  • Cijena: 12.61 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Milen Ruskov je bugarski Cervantes. Glavni likovi "Uzvišenja" - u Bugarskoj proglašenog najboljim romanom u posljednjih dvadeset i pet godina - predstavljaju Bugarsku na isti način na koji Don Quijote i Sancho Panza predstavljaju Španjolsku. Tu je čak i kljuse Rocinante - Djed Jovan.

Urnebesno zabavan pikarski roman o avanturama dvojice obješenjaka, polupismenog Giča koji sebe doživljava kao narodnog prosvjetitelja, i Asenča, ne baš bistrog, ali dobroćudnog Gičova suputnika, smješten je u drugu polovicu 19. stoljeća, u doba dizanja bune protiv turske vlasti. Dvojac, najčeš­ će pješice, krstari Bugarskom, upada iz jedne pustolovine u drugu, dok se naposljetku ne nađe opkoljen turskim vojnicima... Ruskov je za potrebe romana stvorio novi jezični idiom.

Milen Ruskov (1966.), nagrađivani je bugarski književnik i prevoditelj. Diplomirao je bugarsku flologiju na Sveučilištu u Sofji 1995. godine. Njegov roman Uzvišenje (2011.) dobio je Nagradu Hristo G. Danov za doprinos nacionalnoj kulturi, Nagradu Zlatni vijek bugarskog Ministarstva kulture, Nagradu Elias Canetti za najbolju fkciju te nagradu za književnost Europske unije 2014. godine, a po njemu je snimljen i igrani flm. Ruskov radi kao honorarni prevoditelj za različite bugarske izdavače.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –