Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Liv Strömquist

Plod spoznaje

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Željka Černok
  • 02/2019.
  • 144 str., meki uvez
  • ISBN 9789533511399
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Novi strip album Liv Strömquist "Plod spoznaje"  bavi se onime što obično zovu "ženskim spolnim organom". Ali što je to? I zašto čovječanstvo ima tako duboko ambivalentan odnos upravo prema tom dijelu tijela? U šarenom mozaiku u kojem se pojavljuju stari Grci, žene iz kamenog doba, Sigmund Freud, poduzetnici koji su se obogatili prodajom cornflakesa, Trnoružica, hinduističke boginje, Dogge Doggelito, udžbenici biologije i Stig Larsson, Liv Strömquist pokušava sastaviti sliku tog organa koji je Gustave Courbet nazvao "podrijetlom svijeta".

"Plod spoznaje" povijesna je analiza konstrukcije predodžbe spolnog organa koja će vas, ne samo mnogo toga naučiti, nego i dobro zabaviti.

Liv Strömquist stekla je veliku popularnost 2005. svojim prvim strip albumom "Hundra procent fet" (Sto posto masnoće), nakon čega su uslijedili albumi "Drif" (Nagon, 2006.), "Einsteins fu" (Einsteinova žena, 2008.), "Prins Charles känsla" (Osjećaj princa Charlesa, 2010.) i "Ja till Liv!" (Glasamo za Liv!, 2011.). Stripovi su mnogostruko nagrađivani, a nekoliko ih je postavljeno na kazališne daske u Stockholmu i Malmöu. Stripove objavljuje u dnevnim novinama Afonbladet, Galagu, a ima i svoj popularni podcast.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –