Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivan Sršen Antonija Radić

Halo Bing : Intervju s Maxom Bunkerom

  • Nakladnik: Sandorf
  • Nakladnik: Večernji list
  • 04/2019.
  • 120 str., meki uvez
  • ISBN 9789533511634
  • Cijena: 7.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga donosi prvi veliki intervju s Maxom Bunkerom u kojem se Bunker obraća izravno svojim vjernim hrvatskim čitateljima i koji je posvećen pedesetoj obljetnici izlaska prvog broja Alana Forda u Italiji. Pored intervjua knjiga sadrži zanimljive fenomenološke tekstove koji prate endemski razvoj i popularnost Alana Forda na ovim prostorima, kao i prevoditeljski genij Nenada Brixyja, uz još nekoliko fanovskih dodataka kao hommage vremenu za generacije koje su odrastale uz Grupu TNT.

Napomena: Max Bunker je pseudonim Lucianna Secchia.

Da barem imam knjižicu poput Broja Jedan, u kojoj su zapisani svačiji grijesi, posebno političara! Idealan politički skandal bio bi objaviti čitavu knjižicu u najtiražnijoj novini. No, bi li to bilo moguće? Definitivno ne, ali onda bi barem trebalo tiskati letke s najvažnijim imenima i grijehe dotičnih, i polijepiti ih po nekom gradu poput Milana. To bi trebalo učiniti kasno noću. Posljedica? Uhitili bi sve koji su ih lijepili, zatvorili ih u samice i bacili ključ.

(iz intervjua s Maxom Bunkerom)


O autorima:

Ivan Sršen (kodno ime Sehr Schön) odrastao je na Petoj aveniji i kao dijete bezuspješno tražio Cvjećarnicu, za koju su mu roditelji rekli da je izmišljena. Radi u Zagrebu kao urednik, prevoditelj i pisac, a nakon što je spletom bizarnih okolnosti upoznao Maxa Bunkera odlučio ga je intervjuirati i time srušio četvrti zid na koji se u životu većinom oslanjao.

Antonija Radić agentica je konkurentske tajne grupe koja se infiltrirala kao prevoditeljica kako bi otkrila stvarnu dob Broja Jedan – zbog najnovijih otkrića gaji opravdane sumnje da on prikriva svoje prave godine, da ustvari ne živi u Milanu i da drži svjetske lidere u šaci. Cover identity – talijanistica.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –