Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rosella Postorino

Hitlerove kušačice

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Marko Kovačić
  • 04/2019.
  • 264 str., meki uvez
  • ISBN 9789533320885
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Roman "Hitlerove kušačice" Roselle Postorino iz 2018. u Italiji je autorici donio brojne književne i druge nagrade, a osvojio je i međunarodnu publiku. Jesen je, 1943., dvadesetšestogodišnja Rosa Sauer nakon bombardiranja Berlina dolazi u Gross-Partsch k roditeljima svoga zaručnika koji se kao njemački vojnik bori na ruskom frontu. Ubrzo je s ostalim djevojkama pozvana u obližnje Hitlerovo tajno sklonište Vučji brlog.

Zatvorene u blagovaonici pod budnim okom čuvara, s raskošnom hranom pred sobom, djevojke će triput dnevno kušati obroke spremljene za Hitlera i tako jamčiti da hrana nije otrovana. Dijeleći iskustvo straha pred mogućim nastupom brze smrti skrivene u svakom ukusnom zalogaju, među djevojkama se rađa prijateljstvo i savezništvo, ali i netrpeljivosti i nesuglasice.

Kada se u Vučjem brlogu pojavi novi zapovjednik, sijući još veći teror među kušačicama, Rosa će se iznenada naći u vrtlogu emocija. Nadahnut svjedočanstvom Margot Wölk, roman "Hitlerove kušačice" suptilna je priča o ljudskoj prirodi i odnosima, koja propituje kako preživjeti a ne izgubiti ljudskost.

Sposobnost autorice da jednim potezom sjajno prenese osjećaj krivnje, srama, ljubavi i grižnje savjesti znak je da ćemo još čuti za nju. - The New York Times Book Review

Majstorski… Jedinstvena priča u kojoj će svaki čitatelj prepoznati svoj odraz. - L’Unione Sarda

Nezaobilazna i vrlo moćna knjiga koja podsjeća na "Utopljenike i spašene" Prima Levija i na najbolju talijansku beletristiku. - La Riviera

Ova knjiga koja pripovijeda o ljubavi, gladovanju, preživljavanju i grižnji savjesti ostat će vam urezana u srce. - Marie Claire (Italija)

Rosella Postorino (Reggio Calabria, 1978.) odrasla je u Liguriji, živi i radi u Rimu. Nagrađivani roman prvijenac iz 2007. La stanza di sopra (Soba na katu) utire put njezinu književnom stvaralaštvu i nagradama koje se nižu svakom novom knjigom.

Za roman "L’estate che perdemmo Dio" (Ljeto u kojem izgubismo Boga) dobila je Nagradu Benedetto Croce i posebnu nagradu žirija Cesare De Lollis te za roman "Il corpo docile" (Pokorno tijelo) Nagradu Penne. Roman "Hitlerove kušačice" iz 2018. osvojio je i međunarodnu publiku, a u Italiji joj je donio brojne književne i druge nagrade. Dosad je roman preveden na dvadeset tri jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –