Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nenad Joldevski

Svak sa svojim jezerom

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Jelena Lužina
  • 07/2019.
  • 76 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533511627
  • Cijena: 95.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Svak sa svojim jezerom" makedonskog autora Nenada Joldevskog zbirka je sugestivnih poetičnih malih priča prožetih suptilnom melankoličnom ironijom i diskretnom piščevom autoironijom, pisanih nepretencioznim minimalističkim stilom u duhu postmodernizma, priča koje anegdotalno, uz primjesu magičnog realizma, tematiziraju ugrožene urbane topose, nestabilnost identiteta i dihotomiju ljubavi i tuge, egzistencije i smrti, stvarnosti i fantazije, riječju—bivstvovanje uz tamne vode jezera i Crnog Drima.

Nenad Joldeski rođen je 1986. godine u Strugi, u Makedoniji. Autor je zbirke priča "Muk Enhalon"a napisane na struškom dijalektu i slengu koja je osvojila nagradu Novi za najbolje debitantsko djelo na natječaju koji je raspisala izdavačka kuća Templum iz Skoplja 2009. godine. Godine 2012. Joldeski je objavio svoju drugu knjigu, zbirku priča "Svak sa svojim jezerom" za koju je 2016. dobio nagradu za književnost Europske unije.

Za potrebe umjetničke grupe Vezdenski adaptirao je nekoliko scenarija za različite amaterske kazališne predstave.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –