Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Chris Agee

Gotovo ništa / Next to nothing

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Irena Žlof
  • 08/2019.
  • 256 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533581576
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Gotovo ništa kroz seriju epizodnih, tehnički savršenih i tonom suzdržanih stihova svjedoči o godinama nakon smrti njegove četverogodišnje kćeri Miriam Aoife. Kod ovog pjesnika tuga se razbija o obale jezika u tri prepoznatljiva vala: serija briljantnih kupleta, serija minimalističkih, impresionističkih stihova i serija diskurzivnijih, muževnih stanci. Cijeli pothvat prerasta u nešto izvan lirske poezije (…) djelo koje probija granice književnosti kako bi postalo nešto više, palijativni dnevnik, kronika herojstva prekinutog roditeljstva, priručnik za ožalošćene.
Thomas McCarthy, The Irish Times

[To] je najupečatljivija zbirka poezije koju sam pročitao posljednjih godina (…) vrlo bitan, trajni spomen Miriam i njena vjerna slika. Ona se pridružuje sinu koji je bio najbolji uradak Bena Jonsona.
Bernard O'Donoghue, Wadham College, Oxford

Iskrena i izuzetno potresna knjiga. Odavno nisam pročitao ništa tako snažno. Osjetio sam istovremeno fragilnost i ogromnu važnost ovog trenutka i mjesta, a moje viđenje kapaciteta poezije značajno se proširilo.
Hugh Dunkerley, The London Magazine

Chris Agee pjesnik je, esejist, fotograf i urednik. Njegova treća zbirka pjesama "Gotovo ništa" uvrštena je 2009. u uži izbor za britansku nagradu Ted Hughes za inovativnu poeziju. Godine 1998. uredio je proslavljenu antologiju "Ožiljak na kamenu: Suvremena poezija iz Bosne", a 2017. šesto izdanje eseja Huberta Butlera "Balkanski eseji". Njegova četvrta zbirka "Blue Sandbar Moon" upravo je objavljena.

Urednik je Irish Pages, vodećeg književnog časopisa u Irskoj. Živi u Belfastu, a vrijeme provodi na relaciji između Irske, Škotske i Hrvatske.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –