Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Neven Ušumović

Zlatna opeklina

  • Nakladnik: Sandorf
  • 11/2019.
  • 167 str., meki uvez
  • ISBN 9789533511771
  • Cijena: 135.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Teme koje Neven Ušumović u "Zlatnoj opeklini", u sklopu šire tematske okosnice, uzima za predmet interesa upravo su oni segmenti hrvatskog turističkog kompleksa o kojima se rijetko kada nešto čuje i koji se obično guraju pod tepih kao neželjena djeca marketinške reprezentacije najvitalnije grane hrvatskog gospodarstva. Iako motivima vezan za istarsku regiju, autor nesumnjivo traga za univerzalnim istinama svog tematskog okvira, koje ne se prelijevaju samo na nacionalnu razinu, nego i na globalnu.

Zanimljivo je i autorovo sidrenje djela u osamdesetim godinama prošlog stoljeća. To „mitološko“ razdoblje hrvatskog turizma fokalna je točka Ušumovićeva koncepta: najviši vrh u kojeg se gleda s obje strane – i iz prošlosti, i iz budućnosti.

Neven Ušumović rođen je 1972. godine u Zagrebu, odrastao u Subotici. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je filozofiju, komparativnu književnost i hungarologiju, studirao turkologiju. Kao knjižničar radi od 1996. godine u Knjižnicama grada Zagreba, a od 2002. godine u Gradskoj knjižnici Umag.

Objavio je u Zagrebu zbirke priča "7 mladih" (1997.), "Makovo zrno" (2009.) i "Rajske ptice" (2012.) te roman "Ekskurzija" (2001.). Izbor priča "U stočnom vagonu" objavljen mu je u zasebnoj knjizi 2014. godine u Beogradu. Uvršten je u američke antologije "Best European Fiction" i "Zagreb Noir".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –