Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Anja Golob

Didaskalije uz dihanje

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Željko Perović
  • 11/2019.
  • 55 str., meki uvez
  • ISBN 9789533511870
  • Cijena: 49.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Didaskalije uz dihanje" naslov je eksplozivne zbirke pjesama jedne od najvažnijih protagonistica slovenske pjesničke scene. Anja Golob je beskompromisna prema svijetu, ali i prema samoj sebi: ona jezik upotrebljava kao posljednju liniju obrane prema svemu što nagriza njezinu ljudskost, a poeziju kao pancirnu košulju pred kišom metaka besmisla i licemjerja.

 

 

Anja Golob (1976) slovenska je pjesnikinja, kazališna kritičarka i suosnivačica i glavna urednica stripovske izdavačke kuće VigeVageKnjige. Povremeno radi kao dramaturginja i prevoditeljica. Studirala je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Ljubljani.

Dosad je izdala četiri pjesničke zbirke ("V roki", 2010, "Vesa v zgibi", 2013, "Didaskalije k dihanju", 2016 i "da ne da ne bo več prišla da ne bo da me žge da se odganjam odgranja a ...", 2019). Za drugu i treću primila je Jenkovu nagradu za najbolju pjesničku zbirku u Sloveniji (2014. i 2016.).

Pjesme su joj objavljene u više antologija, a redovno gostuje na slovenskim i inozemnim književnim festivalima. Živi između Maribora, Ljubljane i Bruxellesa.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –