Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Veijo Baltzar

U ratu i ljubavi

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Boris Vidović
  • 12/2019.
  • , tvrdi uvez
  • ISBN 9789533511863
  • Cijena: 165.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

S dolaskom nacista na vlast u Njemačkoj Romi su među prvima osjetili svu izopačenost njihova režima, a pripadnici drevnog nomadskog naroda našli su se pred teškim iskušenjem i pitanjem kako preživjeti u novim, krajnje nepovoljnim okolnostima. Dugačak i težak put koji je njegovo pleme moralo proći od nekadašnjeg je sebičnog lopova i glavnog junaka ovog romana, Kastala, načinio uzornog i plemenitog muškarca. Kastalo se zaljubio u glavnu junakinju Ginarel, ali hoće li im okolnosti u kojima se razvila njihova ljubav dopustiti da budu sretni?

Roman Veijoa Baltzara "U ratu i ljubavi" velika je i mračna pustolovina smještena u okvire Drugog svjetskog rata, koji govori o dosad gotovo nedotaknutoj temi iz tog razdoblja – stradanju Roma.

Veijo Baltzar poznati je pisac romskog podrijetla, rođen 1942. blizu Kuopioa u Istočnoj Finskoj. Gotovo čitav život i karijeru posvetio je promicanju života i kulture romske manjine. Osim kao pisac proze, Baltzar se istaknuo i kao pjesnik, dramski pisac, ravnatelj kazališta, vizualni umjetnik, performer, pedagog, znanstvenik i društveni aktivist.

Iza njega je preko sedamdeset umjetničkih ostvarenja: romana, kratkih priča, drama, mjuzikla, libreta i nagrađivanih filmova.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –