Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rachel Kushner

Mars Room

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Maja Winkler, Damir Biličić
  • 01/2020.
  • 312 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533320946
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Mars Room  je striptiz-bar u San Franciscu u kojem glavna junakinja, vrlo mlada Romy, samohrana majka dječaka, plešući u krilima klijenata zarađuje za život. No striptiz-bar je samo polazište prema nizu nesretnih događaja koji naposljetku Romy dovode u zatvor na izdržavanje dvostruke cjeloživotne kazne zbog umorstva.

Kakav je život u zatvoru, tko su i kakve su zatvorenice, kakva su njihova nedjela, kakvi su njihovi međusobni odnosi, odnosi s propalim obiteljima, djecom, roditeljima, odnosi zatvorskih zaposlenika sa štićenicama, kakav je američki sustav?

Sva se ta pitanja otvaraju u majstorski napisanom romanu "Mars Room" koji neumoljivo svjedoči o današnjoj Americi i sve većim podjelama i razlikama među njezinim građanima.  

Iz medija:

Čitajući roman Rachel Kushner, saznat ćemo ponešto o onome što je zapravo neshvatljivo. Ženski zatvor postaje mjesto na kojemu se otkrivaju ponori današnje Amerike, i ne samo Amerike. Dostojevski bi uživao u ovom neumoljivom spisateljskom glasu. - Deutschlandfunk Kultur
 

Američka autorica uspješnica Rachel Kushner u svom novom romanu portretira anarhičnu, divlju Ameriku autsajdera. Mars Room je dirljiv roman jer njegovi protagonisti u sebi nose nemilosrdnu bešćutnost i uzvišenu naivnost. - Die Zeit
 
Rachel Kushner jedna je od najdarovitijih iz svoje generacije... Mars Room crnohumorna je napeta drama, jedna od onih knjiga koja vas razbjesni iako vam i slomi srce. - The New York Times Book Review
 
Njezina dosad najbolja knjiga, još jedan veliki korak naprijed. - Jonathan Franzen

Rachel Kushner (1968.) američka je književnica srednje generacije, Frenzenova  učenica koja je već sa svoja prva dva romana (Telex from Cuba, 2008. i Bacači plamena, 2013.) bila finalistica prestižne nagrade National Book Award za prozu, ali i na listi bestselera New York Timesa. Njezin treći roman "Mars Room" našao se 2018. u finalu nagrade Mann Booker Prize, bio je pobjednik francuske nagrade Médicis Etranger, a do danas je preveden na 25 jezika. Živi u  Los Angelesu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –