Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Radek Knapp

Čovjek koji je doručkovao zrak

  • Nakladnik: Leykam international
  • Prijevod: Mate Ante Ivandić
  • 05/2020.
  • 120 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533400938
  • Cijena: 98.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Radek Knapp u nevelikoj knjizi "Čovjek koji je doručkovao zrak" oslikava put svoga mladog junaka Valerijana od najranijeg djetinjstva do stupanja u čarobni svijet i život odraslih. Knapp piše s puno ironije i humora što ovoj pripovijesti daje stanovitu živost i potiče na iščitavanje knjige u jednom dahu. No, pokraj sveg humora i mnogobrojnih radnji i zapleta, puno saznajemo i o Valerijanovu misaonom svijetu. Taj svijet ni u kojem slučaju nije dosadan, nego djeluje poput blagotvorne terapije, tako da čitatelju tijekom lektire biva posve toplo oko srca.

Pripovjedački stil Radeka Knappa je izrazito kreativan, a poseban izbor riječi, slikovite usporedbe i nepredvidivi preokreti i zapleti daju cijeloj radnji knjige neobičan zamah i napetost, a tragični elementi se izmjenjuju s komičnim situacijama. Njegov junak savlađuje sve moguće životne prepreke koje pokatkada pomalo podsjećaju na modernog Švejka, možda i zbog posve posebnoga bečkog mentaliteta s kojim se Valerijan mora donekle nositi i pomiriti, pa čak i sprijateljiti. Valerijan se probija kroz život stremeći prema konačnom cilju, a taj cilj jesu potpuna sloboda i prava, nepatvorena domovina.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –