Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Boris Leiner

Sve bio je ritam

  • Nakladnik: Sandorf
  • 05/2020.
  • 122 str., meki uvez
  • ISBN 9789533512129
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon više od četiri aktivna desetljeća u glazbi, Boris Leiner napisao je knjigu autobiografskih zapisa pod naslovom "Sve bio je ritam" koji sadrže dosad neispričane priče o velikanima domaćeg rocka (Johnny Štulić, Darko Rundek, Josipa Lisac i mnogi drugi), ispisane autentičnim, duhovitim stilom koji otkriva naličje života celebrityja, ali i predanost umjetnosti, preskakanju barijera i pomicanju granica.

Leinerovi prozni zapisi, ponekad u formi punokrvne kratke priče, a ponekad gotovo nadrealne, frenzične crtice sjajno dočaravaju avanture popularnog rokera. Leiner se potpuno otvara svojim fanovima i publici: ova knjiga ne poznaje tabue i okolišanja. Naprotiv, pišući uz dlaku Boris Leiner će svojom knjigom uzburkati uljuljkane glazbene i umjetničke krugove, a njegovo svjedočanstvo poželjet će pročitati sve generacije koje su od polovice sedamdesetih do danas odrastale uz Leinerov zaigrani, plesni ritam.

Knjigu je ilustrirao Davor Schunk, iskusni crtač i grafički dizajner, čiji se ludički crtež i umjetnički dizajn isprepleću s Leinerovim tekstom i čine knjigu jedinstvenom čitankom hrvatskog rocka i vodičem za nomadski život bez predrasuda.

Boris Leiner rođen je u Čakovcu  1957. Umjetničku karijeru ja započeo kao rock-bubnjar. U povijest rock'n'rolla ušao je kao bubnjar Azre te angažmanom u nizu važnih hrvatskih glazbenih projekata poput Naturalne mistike, Vještica, Šo!Mazgoona, Aerodroma, Haustora i drugih. Zadnjih se godina uz glazbu usporedno sve više bavi i kiparstvom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –