Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Uroš Bojanović

Diskretne hronike

  • Nakladnik: Sandorf
  • 06/2020.
  • 64 str., meki uvez
  • ISBN 9789533512068
  • Cijena: 9.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

LINIJA

Tijelo mu je prožeto svrabom,
Mzi kad raščešava tjeme

Na ulaznoj kapiji
Pozdravlja djevojke,
Uređaji otkucavaju
Njemu drage ritmove

Noću,
Ona mu zatvara
Prozor
Da ga hladan vjetar
Ne probudi
Prije vizite

"Diskretne hronike", četvrta zbirka poezije mladog bosanskohercegovačkog autora Uroša Bojanovića, autentičan je britak i melankoličan pjesnički glas, „kronika“ čas duhovitih i intimnih, čas mračnih i politički nekorektnih stihova, isprepletenih bogatom asocijativnom mrežom motiva iz filmske i pop-kulture. Budućnost je sjajna, odmjereno nam poručuje pjesnik, a mi se pitamo je li diskretno ironičan ili samo šarmantno duhovit.
Čini se oboje.

Uroš Bojanović rođen je 1991. u Tesliću (BiH). Objavio je tri zbirke pjesama: "Ja ne mogu ništa" (2007), "Iz druge sobe" (2011) i "Sam u vodi" (2017). Poeziju je objavljivao i u književnim časopisima: Polja, Tema, Zarez, Agon, Knjigomat, Kritična masa, Afirmator, BKG, Ars, Libartes i Strane. Zastupljen u antologiji "Meko tkivo: Izbor iz nove poezije regiona". Živi i stvara u Tesliću.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –