Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Szalay

Sve što muško jest

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Dinko Telećan
  • 07/2020.
  • 423 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533512860
  • Cijena: 21.90 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Devet muškaraca, devet životnih razdoblja, devet životnih situacija: od melankoličnog tinejdžera-backpackera, preko antipatičnog mladića u bezličnom ciparskom hotelu, bodyguarda zaljubljenog u elitnu prostitutku, umišljenog profesora šokiranog spoznajom da mu je djevojka trudna, novinara tabloida na tragu afere visokog političara, sredovječnog agenta za prodaju nekretnina, blaziranog Škota koji je zapeo u zaleđu Dalmacije i oligarha koji razmišlja o samoubojstvu, do ostarjelog britanskog diplomata suočenog s neminovnim krajem. Nezaboravni likovi – prepoznatljivi, ali nimalo stereotipni. 

Roman Davida Szalaya, “Sve što muško jest”, potaknut će čitatelja – i čitateljicu – na (auto)refleksiju: što zapravo znači biti muškarac, u Europi početkom 21. stoljeća?

David Szalay rođen je 1974. u Montrealu, odrastao je u Bejrutu i Londonu, školovao se na Oxfordu, a trenutno živi u Budimpešti. Pisao je radio-drame za BBC, a kratke priče objavljivao je u The Paris Review, Harper's i drugdje. Književni časopis Granta uvrstio ga je 2013. na popis najboljih mladih britanskih romanopisaca. Autor je zbirke kratkih priča "Turbulence" te romana "London and the South-East", "The Innocent", "Spring" i "Sve što muško jest", nominiranog 2016. za Man Booker Prize.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –