Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ole Thorstensen

Raditi kako treba : Dnevnik majstora stolara

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Anja Majnarić
  • 07/2020.
  • 205 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533582306
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

“Drvodjelja sam s položenim majstorskim ispitom, ono što većina naziva stolarom. Najradije bih bio iskren i izravan i rekao sve što vidim, i dobro i loše. Živim od pravljenja prolaznih stvari koje se mogu zamijeniti drugima. Teorija je za mene nešto što prevodim u slike gotovih radova. Brojim vijke, čavle i metre materijala, brojim sate. Arhitekt ima možda dvadeset-trideset ovakvih poslova za vrijeme koje je meni potrebno da izgradim ono što je nacrtao. Vjerujem da ja ulažem više svoje duše u to jedno uređenje potkrovlja nego on. Znojit ću se, uprljati, udariti, porezati i smrzavati radeći ga. Novac je važan u ovoj priči, ali kao i uvijek, manje je važan kad ne predstavlja problem. Volim kad mi klijenti kažu ono što papiri ne govore, da im je drago što smo došli i uredili im potkrovlje. Glasovi su im sada sretni. Ja sam sretan.” Tako piše Ole Thorstensen u svojem djelu "Raditi kako treba", koje slavi majstorstvo zanata.

Poetska i oplemenjujuća pohvala manualnom radu. – Karl Ove Knausgård

Prvo djelo autora koji je proveo gotovo trideset godina kao stolar, njegove su ruke njegov životopis, a Raditi kako treba oda je svemu što su napravile. – The Economist

Ponizan, a usto plemenit doprinos vrijednosti poštenog rada. Norveški majstor stolar na autentičan i angažiran način iznosi pravu istinu o svojem poslu. Čitatelji će uživati u načinu na koji Thorstensen pruža uvid u svoj rad i život. – Booklist

Ole Thorstensen rođen je 1965. u Arendalu, a odrastao na otoku Tromøyu. Izučeni je stolar koji već više od dvadeset pet godina radi u graditeljstvu. "Raditi kako treba" njegovo je prvo književno djelo. Živi u Eidsvollu, nedaleko od Osla.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –