Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Angela Lehner

Oče naš

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Stjepanka Pranjković
  • 10/2020.
  • 192 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533321110
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Policija je Evu Gruber dovela na psihijatrijski odjel stare bečke bolnice. Sada s glavnim psihijatrom odjela, liječnikom po imenu doktor Korb, razgovara o tome kako je došlo do toga. Pripovijeda mu o odrastanju u Koruškoj, u izrazito katoličkoj seoskoj sredini. O životu s roditeljima i o mlađem bratu kojega po svaku cijenu želi spasiti. Na spomen oca ne reagira baš najbolje. Najradije bi ga ubila. Barem tako tvrdi. Jer nekada ni sam čitatelj ne može odlučiti radi li se o istini ili Eva Gruber, protagonistica koja se svakom stranicom sve više uvlači pod kožu, u svome monologu laže i manipulira.

"Oče naš" zreli je autorski prvijenac u kojem Angela Lehner daje riječ mladoj djevojci koja je istovremeno duhovita i ćudljiva, inteligentna i ranjiva, pripovjedačica čija će lucidnost zavesti čitatelja i odvesti ga na uzbudljivo psihološko putovanje.


Briljantni roman Angele Lehner, ispripovijedan bez patetike, drsko i izravno, obiteljska je priča, bolnički izvještaj i krimić u jednome.
- žiri Austrijske književne nagrade

Angela Lehner stvorila je ženski lik s kojim će čitatelj dugo živjeti. Moćan roman o duševnoj patnji i o bolesnome svijetu u kojemu živimo.
- Der Standard

Angela Lehner vješto se poigrava književnim tradicijama, žanrovima i motivima.
- Deutschlandfunk

Angela Lehner rođena je 1987. u Klagenfurtu. Odrasla je u Južnom Tirolu, živi u Berlinu. Studirala je komparativnu književnost u Beču, Maynoothu i Erlangenu. "Oče Naš" njezin je prvi roman za koji je dobila Nagradu Franz Tumler, Nagradu Alpha i Austrijsku književnu nagradu 2019. za prvijenac.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –