Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gordana Krpan

Gudački kvartet Sebastian. Naših 30 godina / Sebastian String Quartet. Our 30 years

  • Nakladnik: Leykam international
  • Prijevod: Martin Muhek
  • 11/2020.
  • 212 str., meki uvez
  • ISBN 9789533401041
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Monografija "Gudački kvartet Sebastian", zamišljena je kao zbir svih relevantnih podataka o 30 godina djelovanja Kvarteta Sebastian. Donosi popis bivših i sadašnjih članova, popis solista i komornih glazbenika koji su s njima nastupali, zatim likovnih umjetnika koji su izlagali svoje slike i skulpture na njihovim koncertima, kao i pjesnika čiji su se stihovi čitali. Posebno je vrijedan popis repertoara, svih skladbi odsviranih u pretplatničkoj sezoni u Maloj dvorani Lisinski, popis djela hrvatskih skladatelja koja su izveli, djela koja su njima posvećena, notnih izdanja koje su inicirali, kao i kompaktnih ploča koje su do sada snimili. 

Usto monografija sadrži kratke pisane iskaze sadašnjih i bivših članova, njihova sjećanja, pogled na ansambl i na glazbu koju su u njemu stvarali. Kroz njihove iskaze i fotografije nastoji se iznutra prikazati život gudačkog kvarteta te se pruža umjetnički okvir za iskazivanje najintimnijih glazbenih misli i osjećaja, koje se zatim posredstvom tog imaginarnog bića prenose publici.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –