Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Damir Pilić

Tito očima Krleže

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 11/2020.
  • 368 str., meki uvez
  • ISBN 9789535203278
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Neupućenima u živote Tita i Krleže knjiga Damira Pilića "Tito očima Krleže" bit će informativan, udžbenički uvod u dramatične dane dviju presudnih osobnosti hrvatsko-jugoslavenskoga dvadesetog stoljeća. Ona je eklektički sažetak nepregledne literature o vojskovođi i piscu koji su oblikovali jugoslavensku državu i društvo poslije Drugoga svjetskog rata.

Čitatelji zainteresirani za povijest dvadesetog stoljeća, ali i oni koje muče bolni moralni problemi tog krvavog vremena, u njoj će pronaći angažiranu raspravu o odnosu Moći i Slobode, jer ona je svojevrstan intimni obračun s demonima cijele jedne generacije.

Damir Pilić rođen je 1969. u Šibeniku. U Zagrebu magistrirao psihologiju i diplomirao novinarstvo. Objavio znanstvenu monografiju "Samoubojstva: oproštajna pisma" (1998), romane "Đavo prvo pojede svoju majku" (2001) i "Splitting: Kako sam tražio Srbe po gradu" (2014) te publicističku studiju "Marx nije mrtav" (2016). U koautorstvu s Draženom Lalićem objavio knjigu o mladim splitskim delinkventima "Na mladima svijet zastaje" (2001) i monografiju "Torcida: pogled iznutra" (2011), a s Edom Vujević studiju o bivšim heroinskim ovisnicima "Dedal na iglama" (2005).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –