Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Srećko Horvat

Poezija iz budućnosti

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 05/2023.
  • 184 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789535205968
  • Cijena: 16.90 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Prošlost se zaboravlja, a nade u budućnost nema. Distopija je postala stvarnost. To je novo normalno u našoj apokaliptičnoj politici – no tek ako ga prihvatimo postat ćemo zaista bespomoćni. Kako bismo ostvarili relevantnu promjenu, tvrdi politički filozof i aktivist Srećko Horvat, prvo moramo promijeniti način razmišljanja. Putujući kroz vrijeme i prostor, od partizanskog oslobodilačkog pokreta u okupiranoj Jugoslaviji do područja suvremene kulture, izbjegličkih kampova i političkih granica Europe 21. stoljeća, Horvat pokazuje kako je priroda problema s kojima se danas suočavamo posve nova.

U "Poeziji iz budućnosti", svom strastvenom pozivu na novi radikalni internacionalizam, autor ukazuje na nužnost nadilaženja trenutno prevladavajućih okvira: granica, nacionalnih identiteta i maksimalizacije profita kao mjere svih stvari. Jedino tako možemo stvoriti nove modele za život i, zajedno, oblikovati otvoreniju i optimističniju budućnost.

Uvjerljiva vizija, prijeka nužnost, ipak dohvatljiva.
Noam Chomsky

Radikalno originalna knjiga.
Saskia Sassen

Prožeta zaraznim entuzijazmom i optimizmom koji nikada ne zanemaruje sumornu stvarnost naše sadašnjosti, Poezija iz budućnosti radikalan je poziv na djelovanje.
Alfonso Cuarón

Srećko Horvat (Osijek, 1983.) filozof je i autor brojnih knjiga prevedenih na više od deset jezika, uključujući "Poslije apokalipse" (V.B.Z., 2022.), "Što Europa želi?" (zajedno sa Slavojem Žižekom, 2013.) i "Radikalnost ljubavi" (2016.). Tekstove mu objavljuju The Guardian, New York Times, Newsweek, Spiegel, Süddeutsche Zeitung i mnogi drugi vodeći svjetski mediji. Bio je jedan od osnivača Subversive Festivala, a godinama je vodio i uređivao Filozofski teatar u zagrebačkom HNK-u. Jedan je od osnivača međunarodnih pokreta DiEM25 i Progressive International.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –