Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Michie

Instant karma : Dan kada se sve promijenilo

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Radha Rojc-Belčec
  • 02/2023.
  • 380 str., meki uvez
  • ISBN 9789535205746
  • Cijena: 16.86 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Što bi se dogodilo kad bismo se jednog dana probudili i otkrili da smo za svaki svoj velikodušni čin odmah nagrađeni, a za izdaju, krađu ili sebičnost istog trena kažnjeni? Za nekoliko minuta svi bi ljudi na svijetu osjetili učinke instant karme. Za nekoliko sati svi bi se oni suočili s novim poretkom. Za kratko bi vrijeme svijet postao bolje mjesto za život kad bi svi, barem malo, bili bolji jedni prema drugima. "Instant karma" Davida Michieja priča je koja govori upravo o jednom takvom danu. Glavni junak, budistički redovnik lama Tashi, iznenada postaje televizijska zvijezda, i to zahvaljujući svojoj mudrosti koju propovijeda nevjerojatno dobrohotno. Roman prati niz turbulentnih zbivanja u Americi tijekom jednog dana kad je zemlju poharala pandemija trovanja hranom, odvodeći čitatelja na još neistražena mjesta ljudskog postojanja.

Bi li se naše ponašanje promijenilo kad bismo morali živjeti s neposrednim posljedicama svojih djela? Je li stvarnost uistinu proizvod našeg uma a ne okolnosti? Je li pokušaj da usrećimo druge pravi ključ za sreću? Protkan entuzijazmom i optimizmom, ovaj će duhovni roman odgovoriti na ta pitanja i nagnati čitatelja da promisli o konceptu karme, ali i da preispita svoje postupke i životne vrijednosti.

Inteligentna priča zabavnog zapleta o posljedicama naših postupaka. Priča koja će nam promijeniti život. Hrabra i jedinstvena tema, mnogobrojne pouke budističkog gurua te ideja instat karme ono su što ovaj roman izdvaja iz mnoštva. Pravo osvježenje. – Publishers Weekly

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –