Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jim Al-Khalili

Svijet po fizici

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Dario Hrupec
  • 12/2022.
  • 180 str., meki uvez
  • ISBN 9789535205630
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U svojem novom djelu "Svijet po fizici" kvantni fizičar Jim Al-Khalili pruža fascinantan uvid u otkrića fizike o našemu svijetu. Bacajući novo svjetlo na duboke spoznaje suvremene fizike, Al-Khalili nam približava ono što nam ova silno važna znanost govori o svemiru i prirodi same stvarnosti.

"Svijet po fizici" počinje s temeljnim pojmovima kao što su prostor, vrijeme, energija i materija, a potom opisuje tri stupa moderne fizike – kvantnu teoriju, relativnost i termodinamiku – pokazujući nam kako tek njihovim spajanjem možemo spoznati svijet, svemir i stvarnost.

 

Željeli ste saznati više o kvantnoj fizici, ali ste se bojali pokušati? Ova knjiga mogla bi vam dati prave odgovore. Autor bestselera New York Timesa i znanstveni komentator BBC-ja Jim Al-Khalili poziva nas da potpunije spoznamo stvarnost i svemir objašnjavajući nam temelje moderne fizike. – Book Riot

Jasan, jednostavan i fascinantan prikaz onoga što nam fizika govori o našem svemiru i – ključno – kojim dokazima podupire te spoznaje, iz pera jednog od najtalentiranijih i najinspirativnijih popularizatora znanosti. Vrh! – Ian Stewart, autor knjige Kocka li se Bog?

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –