Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Audur Ava Ólafsdóttir

Hotel Tišina

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Tatjana Latinović
  • 11/2020.
  • 165 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533511658
  • Cijena: 135.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Jónas Ebeneser ima četrdeset i devet godina, vodi firmu koju je, kao nesvršeni student filozofije, naslijedio nakon očeve smrti. Majka mu je dementna, supruga mu je, prije no što će ga napustiti, dala do znanja da njegova dvadesetšestogodišnja kći zapravo nije njegova. Njegov ljubavni život zamro je prije osam godina i pet mjeseci. Jónas Ebeneser odlučuje ubiti se. Kreće na put bez povratka u zemlju u kojoj je nedavno okončan krvavi građanski rat. No, sa sobom je ponio bušilicu i nešto alata...

U svom petom romanu "Hotel tišina" suvremena islandska spisateljica Auður Ava Ólafsdóttir piše o onim velikim pitanjima koja čovjek sebi postavlja, pitanjima o smislu života, o smrti i o ljubavi koja je, u konačnici, najvažnija od svega. 

Auður Ava Ólafsdóttir rođena je u Reykjavíku na Islandu 1958. Studirala je povijest umjetnosti i teoriju umjetnosti u Parizu, predavačica je povijesti umjetnosti na Sveučilištu Island. Objavila je zbirku poezije i nekoliko romana, uključujući "Rigning í nóvember" (2004.) koji je ušao u uži izbor nagrade Independent Foreign Fiction Prize, te roman "Afleggjarinn" (2009.) preveden na dvadeset i dva jezika, dobitnik nagrade DV Culture Award for Literature i finalist nagrade za književnost Nordijskog vijeća, te nagrade francuskih knjižara Prix de Page kao najbolji europski roman 2010. Trenutno živi i radi u Reykjaviku.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –