Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Philip Barrett Declan Shalvey Jordie Bellaire

Surovi grad

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Ivan Sršen
  • 12/2020.
  • 118 str., meki uvez
  • ISBN 9789533513133
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Radnja "Surovog grada" smještena je u irski grad Limerick krajem devedesetih godina prošlog stoljeća, a inspirirana je stvarnim događajima iz kriminalnog podzemlja tog nekoć ribarskog gradića, a danas high-tech središta. Kompleksna prošlost Irske i težak život njezinih stanovnika iščitava se iz realističnog prosedea i govornog jezika kojima su autori prikazali ne tako davnu svakodnevicu toga društva koja obiluje nasiljem, netrpeljivošću, diskriminacijom (anti-junak ove priče Jimmy Savage pripadnik je malo poznatog plemena Putnika iliti Travellersa, više klasne nego narodonosne skupine odbačenih nomada, koji žive u kamp kućicama na periferiji irskih gradova, a često ih se dovodi u vezu s europskim Romima), predrasudama, alkoholizmom i vatrenim oružjem, dok je sam Limerick podijeljen između dvije suparničke skupine organiziranog kriminala.

Jimmy Savage predvodi omanju bandu koju su druge dvije skupine tolerirale – sve dosad. Jimmy je otišao predaleko i vrag je odnio šalu.

Autori ovog originalnog grafičkog romana donose autentičnu priču o bandama, drogi i razuzdanim danima irskog kriminala.

Philip Barrett je strip-autor, ilustrator, portretist i živa legenda. Svoj strip Matter izdaje u samizdatu od 2001., što je zapravo prije interneta i svega ostalog! Također je ilustrirao seriju izdanja Where is Larry? Koja je totalno guba.

Declan Shalvey, umislio je da je neka faca, jer crta od kritike priznati grafički roman u nastavcima zvan Injection zajedno s Warrenom Ellisom. Također je crtao stripove Moon King, Deadpool i All Star Batman, misli da je trenutno jako važan, jer piše tekst stripa Deadpool vs Old Man Logan. Kakva budalaština.

Jordie Bellaire, dvostruka je dobitnica nagrade Eisner za koloriranje priznatih projekata poput stripova Vision, They're not like us, Pretty deadly, Injection, Autumnlands itd., kao i mejnstrim hitova poput Batmana, Spider-Mana, Deadpoola, Moon Knighta i Hawkeyea. Također je autorica teksta/koautorica stripa REDLANDS. Kriste, to je baš hrpa stripova, zar ne?

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –