Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maja Klarić

Četiri elementa

  • Nakladnik: Sandorf
  • 11/2020.
  • 104 str., meki uvez
  • ISBN 9789533513157
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Četiri prirodna elementa (Zemlja, Vatra, Voda, Zrak) i četiri zemlje (Iran, Brazil, Grčka, Japan)  oslikavaju se u (auto)refleksivnim stihovima u zbirci poezije "Četiri elementa" šibenske putopjesnikinje Maje Klarić.

Negdje gdje se vidi samo nebo
Gdje i tlo na kojem ležiš postaje oblak
Treba ići
Negdje
Gdje
Ti
Zvijezde
Padaju
U krilo
Jer nemaš kamo pobjeći
I još ne znaš
Da je tvoje krilo
Vrijedno pada


Nakon što je proputovala sve četiri zemlje, daje nam jedinstven pjesnički svijet na lirskim valovima „zlatnog reza“, o specifičnostima i univerzalnostima života na pojedinom kutku planete Zemlje, pritom progovarajući o gorućim problemima u kojima se nalazi svijet u 21. stoljeću (ugroženost biljnih, životinjskih i ljudskih staništa ljudskim djelovanjem, zagađenje okoliša, prava obespravljenih i zaboravljenih) i povezujući ih s vlastitim „životom u ruksaku“, osobnim gubicima i sretnim trenucima. Sve do petog elementa i pronalaženja svojih koordinata pripadanja.

Maja Klarić (1985, Šibenik) je pjesnikinja, urednica i književna prevoditeljica. Organizira međunarodni pjesnički susret Šumski pjesnici u Istri i razna književna događanja. Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja te stipendija za rezidencijalni boravak u zemlji i inozemstvu.

Dosad je objavila tri zbirke putopisne poezije – "Život u ruksaku" (2012), "Quinta Pitanga" (2013) i "Nedovršeno stvaranje" (2015) te dva prozno-poetska putopisa – "Vrijeme badema" (2016) o hodočašću Camino de Santiago i "Približavanje zore: Put 88 hramova" (2019) o istoimenom hodočašću u Japanu.

Nakon što se nahodala svijetom, sjela je za volan svog Bookmobila (Instagram: bookmobil_croatia), knjižare na kotačima, i otad njime putuje po zemlji šireći ljubav prema poeziji. Ako je sretnete, potrubite.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –