Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nadia Terranova

Zbogom, duhovi

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Antonija Radić
  • 01/2021.
  • 192 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533583013
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Ida se vraća u Messinu, u rodnu kuću između dva mora, kako bi odlučila što želi zadržati, a što odbaciti od svojih stvari iz djetinjstva i mladosti. Prošle su dvadeset tri godine otkad je Idin otac napustio kuću i nikad se više nije vratio. Jednostavno je nestao. Majka je izabrala šutnju, a Ida bijeg u Rim: u svoje priče koje piše za radio i nad kojima ima potpunu kontrolu te u brak u kojem nije ni sretna ni nesretna. Obilježena očevom odsutnošću, postala je žena kojom vladaju strah i sumnja u bilo koji oblik želje. Ali sada, kada je dom iz djetinjstva opsjeda svojim duhovima, mora pronaći način da probije začarani krug i konačno pusti očevu sjenu da ode. 

U romanu "Zbogom, duhovi" Nadia Terranova gradi intimnu priču o traumi koja oblikuje identitet njezine junakinje, ispredajući je od suptilnih slika, osjećaja i misli u obiteljskom trokutu kćeri, oca i majke. "Zbogom, duhovi" plijeni senzibilnošću i ljepotom tihih, malih trenutaka koji zaiskre iz tame.

Iz medija:

Terranova opisuje upečatljive, ponovno proživljene trenutke iz prošlosti koji dočaravaju moć starih rana da proizvedu novu tugu. – Publishers Weekly

Zbogom, duhovi knjiga je o potrebi da naučimo oprostiti se, čak i od opsesija, o gubitku i o potrebi da se on prebrodi. – La Repubblica

Zbogom, duhovi suncem je okupan roman Nadije Terranove u kojem se junakinja vraća na Siciliju svoje mladosti kako bi se suočila s obiteljskim tajnama... – The New Statesman

Djelo koje će potresti čitatelje svojom blistavom jednostavnošću, lakoćom. Dosegnuta ljepota. – Le Figaro littéraire

Nadia Terranova (Messina, 1978.) talijanska je spisateljica i novinarka. Diplomirala je i doktorirala na studiju filozofije u Messini i Cataniji. Od 2003. živi i radi u Rimu. Svojim književnim prvijencem "Naopake godine" (Gli anni alverso) zadobila je pozornost čitatelja i književne kritike te osvojila brojne nagrade. La Repubblica uvrstila ga je među deset najljepših romana objavljenih od 2009. do 2019.

Roman "Zbogom, duhovi" bio je u užem izboru za nagrade Premio Strega 2019. i Premio Intersezioni Italia–Russia 2019., a osvojio je Premio Subiaco Città del Libro, Premio Alassio Centolibri, Premio Martoglio i Premio Letterario Mario La Cava. Odmah po izlasku uvršten je među deset najboljih knjiga u 2018., prema izboru kulturnog magazina La Lettura (Corriere della Sera). Usporedo s fikcijom Nadia Terranova objavljuje knjige za djecu te piše za dnevni list La Repubblica i druge periodične publikacije. Djela su joj prevedena na više od dvadeset jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –