Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Claudia Durastanti

Strankinja

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Marko Kovačić
  • 12/2020.
  • 200 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533321127
  • Cijena: 149.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Claudia Durastanti u romanu "Strankinja" ispisala je osebujnu priču vlastite obitelji koja počinje životnim susretom njezinih gluhonijemih roditelja u Rimu, prati njihov odlazak u Ameriku šezdesetih godina dvadesetog stoljeća te povratak na jug Italije. Od ranog djetinjstva u New Yorku i odrastanja u strogoj talijanskoj emigrantskoj zajednici, sa širom obitelji i roditeljima koji kao da su redom ispali iz kakva holivudskog filma, i gdje majčinska figura ostaje dominantnom, preko njezinih tinejdžerskih godina provedenih u Italiji, pa sve do odlaska u London, autorica donosi priču o različitosti, o suočavanju s drugim i drugačijim, o otvorenosti prema svijetu, pretačući vlastita iskustva u uzbudljivu književnu avanturu.   

Roman "Strankinja" prije svega je velika priča o talijanskoj imigraciji u Americi, ispletena u priču o svim današnjim migracijama, o osjećaju pripadanja i nepripadanja i traženju svog mjesta u globalnim geografijama. Osoban i topao, melankoličan i dirljiv, s nizom živopisnih likova te mnoštvom kulturnih i povijesnih referenci, roman "Strankinja" osvojio je čitatelje i kritiku.

Iz medija:

Strankinja je istovremeno surova i lepršava knjiga, šarena poput lunaparka i tužna poput zatvora. Knjiga za ponovno čitanje. – La Repubblica 

Dijelom roman, dijelom memoarski zapis, Strankinja zadivljuje svojim hibridnim žanrom i suptilnim stilom. – Esquire

Strankinja je priča o odrastanju punom prepreka. Poput lika iz Dickensa, Claudia Durastanti prelazi iz jedne nezgode u drugu, uvijek zadržavajući svoju znatiželju prema svijetu i sposobnost da njeguje duboke osjećaje. – Rai Cultura

Pisanje Claudije Durastanti zaslužuje samo pohvale. Elegancija i učinak njezina stila impresivni su. – Tuttolibri

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –