Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Martin Michael Driessen

Na rijekama

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Romana Perečinec
  • 12/2020.
  • 139 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533513188
  • Cijena: 135.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Tri priče koje se odvijaju u različitom prostoru i vremenu povezuje motiv rijeke, riječnog toka – prikladna metafora za tok života, njegovu nepredvidivost, jednosmjernost, ljepotu i strahotnost. U prvoj priči pratimo slavnog glumca, koji ploveći kanuom pokušava ovladati i rijekom i svojom ovisnošću o alkoholu: neuspješno. U drugoj priči upoznajemo dvojicu muškaraca, zaljubljenika u Majnu i Rajnu – metafore nepromjenjive životne sudbine – koji, premda bliski cijeloga života, ostaju jedan drugome misterij. Hirovita voda tekućica u trećoj priči često mijenja tok, stoljećima onemogućujući zavađenim obiteljima da odrede jasne granice svojim imanjima.

Vodenu masu u konačnici je nemoguće u potpunosti kontrolirati, baš poput nejasnih i mutnih poriva u ljudskoj duši.

Martin Michael Driessen (1954.), kazališni je redatelj, glumac, prevoditelj i pisac. Prvi roman, "Gars", nominiran za književnu nagradu AKO, objavio je 1999. godine. Uslijedili su romani "Vader van God" (2012.) i "Een ware held" (2013.), podjednako hvaljeni i od kritike i od čitatelja, i nominirani za književnu nagradu Gouden Boekenuil. Roman Lizzie, napisan u suradnji s pjesnikinjom Liesbeth Lagemaat, objavio je 2015. godine.

Knjiga "Na rijekama" (2016.) bila je nominirana za brojna priznanja, a osvojila je važnu književnu nagradu ECI za djela napisana na nizozemskom jeziku. Djela su mu prevođena na engleski, talijanski, njemački i mađarski jezik.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –