Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Max Bunker

U ime mafije

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Antonija Radić
  • 04/2021.
  • 162 str., meki uvez
  • ISBN 9789533513317
  • Cijena: 12.61 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Detektiv Finzi odlazi u Sjedinjene Države, jer je njegova tajnica osvojila putovanje za dvoje u nagradnoj igri. Po dolasku u New York svjedoči ubojstvu te se vrlo brzo nađe upleten u aferu FBI-a i njujorške mafije. Mafijaški boss ga pošalje u potragu za svojim nećakom Charliejem, koji igra ključnu ulogu u prijenosu vlasti sa stare generacije bossova na novu. Potraga ga nanese u Los Angeles, gdje upoznaje zanosnu blues pjevačicu Sharon…

Serija romana o detektivu Finziju kultnog talijanskog strip autora Maxa Bunkera u Italiji je popularnija čak i od njegove serije stripova o Alanu Fordu. Domaća publika konačno ima priliku upoznati se s briljantnim milanskim privatnim detektivom Riccardom Finzijem, po čijim je slučajevima snimljen igrani film Agenzia Riccardo Finzi... praticamente detective. Finzijeva nonšalancija i spretnost, karakteristične za protagoniste noir krimića, pomiješane su s komičnim cinizmom i zajedljivošću tipičnom za sve Bunkerove likove, a romani iz serije o detektivu Finziju nose i prepoznatljivu burleskno-crnohumornu notu.

Max Bunker jedan je od junaka moje mladosti. – Davor Gobac

Bunkerove priče Broja Jedan, a pogotovo Grunfove rečenice zapanjujuće koincidiraju s mojom stvarnošću. – Sara Renar

Bunkerov humor sličan je popularnim pajtonovcima. – Dalibor Matanić

Luciano Secchi, poznatiji pod pseudonimom Max Bunker, strip scenarist, publicist i novinar, tvorac je svjetski poznatih talijanskih stripova, od kojih je najpopularniji Alan Ford. U mladosti je pisao drame, ali se na veliku sreću svojih čitatelja ipak odlučio za pisanje strip scenarija. Nakon višegodišnje suradnje s izdavačkom kućom Corno, 1983. osniva vlastitu izdavačku kuću Max Bunker Press, u kojoj figurira kao Broj Jedan.

Prvi broj stripa "Alan Ford" izašao je 1970., a u tadašnjoj Jugoslaviji ubrzo je postao najčitaniji strani strip i stekao kultni status. Leksik hrvatskog prijevoda u majstorskoj izvedbi novinara, urednika, pisca, scenarista i prevoditelja Nenada Brixyja ušao je u jezični kod pop-kulture svih postjugoslavenskih zemalja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –