Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gast Groeber

Dani

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Andy Jelčić
  • 05/2021.
  • 147 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533513416
  • Cijena: 135.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Dani" donose devet kratkih priča u kojima luksemburški pisac Gast Groeber opisuje jedan dan u životu glavnog lika, dan nakon kojega taj život više neće biti kakav je bio. Katkad se život protagonista mijenja zbog bizarnog, neočekivanog traumatičnog događaja, a katkad zbog iznenadne spoznaje o sebi ili svijetu.

Čitatelj također može steći stanoviti uvid u suvremenu luksemburšku stvarnost i mentalitet jer, premda su teme univerzalne, dojam koje priče ostavljaju je da se to što opisuju moglo na taj način dogoditi jedino u Luksemburgu.

Gast Groeber (1960., Luksemburg) objavljuje od 2010. Svih šest njegovih knjiga našlo se u užem izboru za nagradu Lëtzebuerger Buchpräis. Za zbirku priča "Dani" (All Dag verstoppt en aneren) dobio je Lëtzebuerger Buchpräis 2014. i Nagradu Europske unije za književnost 2016. godine. Roman "Zweemol schwarze Kueder" (Dvije crne mačke) dobio je nagradu Coup de coeur du Jury 2019. Za priču Aktuelle Wetterwarnung: überwiegend dichter Nebel (Aktualno vremensko upozorenje: pretežno gusta magla) 2018. nagrađen je posebnim priznanjem Odbora za kulturu i obrazovanje Europskog parlamenta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –