Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Renata Šamo

Uvod u jezik i (ino)jezični razvoj

  • Nakladnik: Leykam international
  • 09/2021.
  • 418 str., meki uvez
  • ISBN 9789533401201
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Uvod u jezik i (ino)jezični razvoj" obuhvaća pregled temeljnih (primijenjeno)lingvističkih tema, organiziranih prema paradigmatskom načelu. Nakon predgovora i uvoda te objašnjenja glavnih pojmova, slijede cjeline koje sadrže opise ključnih paradigmi (strukturalno-bihevioralna, generativno-nativistička, funkcionalna, kognitivna, sociokulturalna i kompleksnost dinamičkih sustava) pomoću kojih su relevantni autori tumačili jezik, njegov razvoj i uporabu, također s osvrtom na odlučujući utjecaj ključnih teorijsko-istraživačkih spoznaja o jeziku na promjene u metodama njegova poučavanja. 

U posljednjem poglavlju autorica donosi glavne zaključke koji su proizašli iz njezinih razmatranja, imajući u vidu pitanje sveobuhvatnosti teorije o jeziku i jezičnom razvoju kao izazov. Sastavni dio ove knjige su još kazalo autora, popis literature i kraća autoričina biografija. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –