Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gabriela Babnik

Intimno

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Anita Peti-Stantić
  • 09/2021.
  • 404 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533513515
  • Cijena: 165.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

U romanu "Intimno", nagrađivane slovenske spisateljice Gabriele Babnik, putujemo između Pariza, Ljubljane i New Yorka prateći pritom tri pripovjedne linije koje su istovremeno komentar institucionalnog i svakog drugog rasizma: ljubavnu priču Janine i Fadula, bivšeg novinara iz Afrike koji je u Europu pobjegao zbog svojih kritičkih tekstova, odnos mlade Amine i postarijeg Tibora koji se suočavaju sa smrću djeteta, kćeri Izabele, i priču o umjetnici Deani koja fotografijama ulazi u intimu onih koje portretira. Među njima se nađe i tajanstveni muškarac Tay koji otkriva povezanost priča o identitetu i o Drugom, ali i o mogućnosti i o nemogućnosti izbora.

Gabriela Babnik, slovenska spisateljica, književna i filmska kritičarka i prevoditeljica, rođena je 1979. u njemačkom gradu Göppingenu. Završila je studij komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Ljubljani. Nakon studija putovala je po Africi, najduže se zadržavši u Burkini Faso. Magistrirala je na suvremenom nigerijskom romanu i prevela roman nigerijske spisateljice Chimamande Ngozi Adichie, "Half of a Yellow Sun" (Polovica rumenega sonca / Polovica žutog sunca).

Njezin prvi roman, "Koža iz bombaža" (Koža od pamuka) dobio je nagradu za najbolji prvijenac na Sajmu knjiga u Sloveniji 2007., a roman "Sušna doba" (Sušno doba) osvojio je nagradu za književnost Europske unije 2013. godine. Živi i radi u Ljubljani.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –