Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Esther Kinsky

Rijeka

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Anda Bukvić Pažin
  • 09/2021.
  • 347 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533513683
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Atmosferičan, evokativan, poetičan, stilski profinjen roman "Rijeka" Esther Kinsky na čitatelja djeluje magično privlačno. Nema u njemu ničeg bombastičnog, nadražujućeg, uznemirujućeg; naprotiv, nizanjem usputnih zapažanja i reminiscencija, povremenim snolikim i gotovo nadrealnim pasusima i lirskim solilokvijima, uvodi nas u kontemplativno, meditativno stanje duha, nasušno potrebno duši suvremenog čovjeka. Čitatelj koji odluči s pripovjedačicom poći na duge šetnje riječnim obalama neće požaliti. S njih će se vratiti istinski oplemenjen.

Esther Kinsky rođena je 1956. g. u Engelskirchenu, a živi u Berlinu i u Batanji u Mađarskoj, u blizini granice s Rumunjskom i Srbijom. Spisateljica je i prevoditeljica s poljskog, ruskog i engleskog. Godine 2009. nominirana je za nagradu Sajma knjiga u Leipzigu za najbolji prijevod, i dobitnica je nagrade za književno prevođenje Paul Celan. Autorica je zbirke eseja "Fremdsprechen" (2013.) u kojoj promišlja odnose između tekstova i njihovih prijevoda. Objavila je i tri zbirke poezije, a njezin roman "Rijeka" (Am Fluss, 2014.) našao se u širem izboru za Deutscher Buchpreis, a 2015. godine osvojio je nagradu Franz Hessel i književnu nagradu Kranichsteiner Literaturpreis.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –