Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Paulus Hochgatterer

Dan kad je moj djed bio heroj

  • Nakladnik: Leykam international
  • Prijevod: Igor Crnković
  • 03/2022.
  • 140 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533401386
  • Cijena: 13.01 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U listopadu 1944. godine na jednoj farmi u Donjoj Austriji iznenada se pojavljuje djevojčica, približno trinaest godina stara, potpuno izbezumljena i najvjerojatnije s gubitkom pamćenja. Nelli ubrzo postaje dijelom obitelji koja ju je prihvatila. Nekoliko mjeseci poslije, jedne noći u dvorište dolazi mladi Rus. Sa sobom ne donosi ništa osim smotanoga platna, koje čuva poput zjenice vlastita oka. Između njega i djevojčice razvija se nježan odnos, koji biva naprasno prekinut dolaskom postrojbe vojnika Wehrmachta.

Paulus Hochgatterer ispripovijedao je dirljivu i moćnu priču o izgubljenoj slici – i o jednostavnom čovjeku koji se pretvara u junaka, priču o strahu, čežnji i ratnoj svakodnevici.


Hochgatterer ovu uznemirenu, krhku djevojčicu predstavlja nježnim jezikom, u kojem svi osjećaji ostaju skriveni pod tankim slojem kože.
Jörg Magenau, Deutschlandfunk Kultur

Paulus Hochgatterer rođen je 1961. godine u Amstettenu u Donjoj Austriji, živi u Beču kao pisac i dječji psihijatar. Dobitnik je raznih nagrada i priznanja, između ostalih Austrijskog odlikovanja za umjetnost 2010.

U izdanju nakladničke kuće Deuticke dosad su objavljena njegova djela: „Über die Chirurgie“ (O kirurgiji, roman, 1993., drugo izdanje 2005.), „Die Nystensche Regel“ (Nystenovo pravilo, pripovijesti, 1995.), „Wildwasser“ (Bujica, pripovijest, 1997.), „Caretta caretta“ (roman, 1999.), „Über Raben“ (O gavranima, roman, 2002.), „Eine kurze Geschichte vom Fliegenfischen“ (Kratka priča o mušičarenju, pripovijest, 2003.), „Die Süße des Lebens“ (Slatkoća života, roman, 2006.), „Das Matratzenhaus“ (Kuća madraca, roman, 2010.), „Katzen, Körper, Krieg der Knöpfe. Eine Poetik der Kindheit“ (Mačke, tijela, rat dugmadi. Jedna poetika djetinjstva, 2012.) i „Der Tag, an dem mein Großvater ein Held war“ (Dan kada je moj djed postao junakom, pripovijest, 2017.).

2019. godine objavljen je njegov novi roman „Fliege fort, fliege fort“ (Odleti, odleti).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –