Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ernst Lothar

Anđeo s trubom

  • Nakladnik: Leykam international
  • Prijevod: Andy Jelčić
  • 03/2022.
  • 548 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533401379
  • Cijena: 26.28 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Beč, središte grada: nad ulazom u kuću na Seilerstätte 10 stoji kameni anđeo koji puše u trubu. U kući živi razgranata obitelj graditelja glasovira Alt, čiji se uspon i pad oslikava na širokome listu u brojnim sličicama, a on obuhvaća više naraštaja. U njegovu središtu nalazi se Henriette Alt, s dvadeset godina ljubavnica prijestolonasljednika Rudolfa, sa sedamdeset žrtva Hitlerova Gestapoa. Usred katastrofa i obiteljskih intriga ona je simbol propasti i nade.

Na podlozi sudbine Henriette Alt i njezine obitelji Ernst Lothar u "Anđelu s trubom" slika epohalni portret propadanja Austrije – od samoubojstva prijestolonasljednika u Mayerlingu do pripajanja nacionalsocijalističkoj Njemačkoj.

Lotharu uspijeva na primjeru bečke obitelji virtuozno ispripovijedati jedno poglavlje europske povijesti.
Elke Schmitter, LiteraturSPIEGEL

Bečki Downtown Abbey
(Vanity Fair) – ponovno otkriće velike obiteljske kronike Ernsta Lothara

Ernst Lothar, punim imenom Ernst Lothar Müller, rođen je 1890. u Brnu, a umro u Beču 1974. Kao pravnik bio je između ostaloga i državni odvjetnik prije nego što je od 1925. nadalje postao kazališnim kritičarom, redateljem i naposljetku direktorom kazališta u Josefstadtu. Godine 1938. emigrirao je u SAD, a nakon završetka rata vratio se u Beč. Od 1948. nadalje bio je redatelj u Burgtheateru i član direktorija Salcburškoga festivala.

Godine 2016. Zsolnay je objavio novo izdanje njegova romana "Anđeo s trubom", a 2018. roman "Povratak". U proljeće 2020. slijedit će "Čudo preživljavanja".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –