Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Linda Stift

Volovska glad

  • Nakladnik: Leykam international
  • Prijevod: Vedrana Gnjidić
  • 03/2022.
  • 188 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533401393
  • Cijena: 14.60 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Pred izlogom slastičarnice mlada žena upoznaje stariju gospođu koja joj ponudi da podijele kuglof. Prihvaća taj prijedlog, ni sama ne znajući zašto. Starija gospođa, frizurom i odjećom nalik carici Sisi, živi sa sluškinjom Idom u stanu punom skurilnih predmeta iz nekih prošlih vremena. Ona nastavlja pozivati mladu ženu na druženja i gozbe, njihovi naizgled bezazleni posjeti muzejima pokazuju se kao minuciozno planirani pljačkaški pohodi na kojima priskrbljuju nove eksponate, poput caričine šprice za kokain.

Kada se to pokaže potrebnim, gospođe ne prezaju ni od upotrebe eksploziva. Mlada žena već je odavno postala suučesnica u zločinu, i već je odavno ponovno opsjeda i ovisnost o jelu, „volovska glad“, za koju je vjerovala da ju je prevladala.

Linda Stift romanom "Volovska glad" čitatelja vodi iza krhke fasade svakodnevnog života, tamo gdje je ludilo uvijek sasvim blizu.

Linda Stift rođena je 1969. u južnoj Štajerskoj. Završila je studij germanistike i živi u Beču kao slobodna spisateljica. Dobitnica je brojnih nagrada i stipendija. Njezin debitantski roman „Kingpeng“ (2005.) privukao je veliku pozornost kritike i publike, roman „Stierhunger“ uslijedio je 2007. godine, a 2011. godine roman „Kein einziger Tag“ u nakladi izdavačke kuće Deuticke.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –