Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Monica Isakstuen

Bijes

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Željka Černok
  • 04/2022.
  • 229 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533513942
  • Cijena: 17.92 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U romanu "Bijes", čije je norveško izdanje uredio Karl Ove Knausgård, Monica Isakstuen bavi se rijetko propitivanom temom: nekontroliranim naletima bijesa, osjećajem gubitka identiteta i enormnim stresom kojem su izloženi roditelji, ponajprije majke, u obiteljima s više djece. Protagonistkinja, majka djevojčice, u novoj vezi dobiva blizance, i suočava se s roditeljskim i partnerskim izazovima za koje nije sigurna može li ih podnijeti.

Roman "Bijes" kontrapunkt je često pretjerano idealiziranim, sentimentalnim opisima obiteljskog života; realno prikazuje situacije u kojima će se mnogi prepoznati, a rijetki će to i priznati.

Monica Isakstuen (1976.) prvi roman "Avstand" (Udaljenost) objavila je 2009. godine. Njezin roman iz 2014. "Om igjen" (Ponovo) o pijanistici Joyce Hatto i najvećoj prijevari u klasičnoj glazbi proglašen je u Norveškoj romanom godine. Godine 2016. dobila je najugledniju  norvešku nagradu za književnost Brageprisen za roman "Vær snill med dyrene" (Budite dobri prema životinjama) koji se u Norveškoj smatra jednim od najboljih romana  o razvodu ikad napisanih.

Roman "Rase" (Bijes) objavljen je 2018., a roman "Mine venner" (Moji prijatelji) 2021. godine.

Njezine knjige i kazališni komadi prevedeni su na više jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –