Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lydia Sandgren

Sabrana djela

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Željka Černok
  • 05/2022.
  • 744 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533321394
  • Cijena: 34.51 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kada Cecila Berg, briljantna znanstvenica i prevoditeljica netragom nestane, njezin suprug Martin Berg, vlasnik izdavačke kuće u Göteborgu, ostaje sam s dvoje male djece i mnoštvom neodgovorenih pitanja. Njegov najbolji prijatelj iz mladosti Gustav Becker slavan je slikar koji je slijedio svoju strast i potpuno se posvetio umjetnosti, a Martin, koji je oduvijek htio biti pisac, u zrelim godinama s gorčinom gleda na svoje nedovršene rukopise dok pokušava pronaći novi oslonac i smisao u životu. Kopajući po vlastitoj prošlosti, pred očima mu se nižu slike odrastanja u Švedskoj sedamdesetih i osamdesetih godina, studentski dani u Parizu i zanosna ljeta na francuskoj rivijeri gdje Gustav, Cecilia i Martin žive svoje najsretnije dane. 

Istodobno, Martinova sada dvadesetpetogodišnja kći Rakel počinje istraživati život svoje zagonetne majke i njezinu povezanost s Gustavom. Neobičan trag koji je vodi sve bliže nestaloj majci i slikarevoj muzi dovest će je do šokantnih spoznaja i navesti da zajedno s bratom krene u potragu koja će im iz temelja promijeniti život. 

Nova zvijezda švedske književnosti, Lydia Sandgren, u nagrađivanom romanu "Sabrana djela" bavi se velikim životnim pitanjima, prirodom pravog prijateljstva, ljubavi i umjetnosti te istinama koje ne moraju uvijek biti izrečene. Autorica je majstorski ispreplela priču dviju generacija i napisala životan roman, pun napetih odnosa i obrata, čiji se protagonisti suptilno uvlače pod kožu.

Iz medija:

Ozbiljan, dubok i dirljiv roman, i uza sve to silno zabavan.
Göteborgs Posten

Pametno kao savršeno komponirana pop-pjesma: privlačno, bombastično, neodoljivo...
Weekendavisen

Naslućujemo njezine američke uzore poput Jonathana Franzena ili Paula Austera, ali Sandgren je jednostavnim pristupom kompleksnim temama krenula vlastitim putem. Ovo je književnost za 2020-e godine: ozbiljna, duboka, ali nikad uštogljena.
Kleine Zeitung 

Lydia Sandgren rođena je 1987. godine. Studirala je psihologiju, književnost i filozofiju. Živi u Göteborgu, gdje radi kao psihologinja. "Sabrana djela" (Samlade verk, 2020) njezin je prvi roman koji je odmah nakon objavljivanja izazvao senzaciju na švedskoj književnoj sceni te osvojio prestižnu nagradu August za najbolji švedski roman 2020. godine, kao i nagradu Sommarpriset. Dosad je preveden je na više od deset jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –