Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michel Bussi

KOD 612 - Tko je ubio Malog princa?

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Tonka Baričević
  • 07/2022.
  • 216 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533321424
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman s ključem, potraga za blagom, uzbudljiva književna istraga, roman "Kod 612 – Tko je ubio Malog princa?" posveta je Antoineu Saint-Exupéryju i njegovu Malom princu. Neobična i fascinantna pripovijest o Malom princu, od prvog izdanja 1943. u New Yorku do danas, najprevođenija je knjiga na svijetu nakon Biblije, a Michel Bussi u svojoj zaigranoj i uzbudljivoj književnoj avanturi vraća se na izvore koji su nadahnuli Saint-Exupéryja za stvaranje svoga književnog dvojnika.

Pitanje tko je ubio Malog princa početak je jedinstvene istrage u kojoj će se na nevjerojatne načine ispreplesti život Malog princa i njegova tvorca, autora čija je smrt 1944., samo nekoliko mjeseci nakon objavljivanja knjige, i dalje obavijena misterijem.

Michel Bussi svoje je istraživanje života i djela Saint-Exupéryja vješto pretočio u roman prepun zanimljivih anegdota, opisa stvarnih događaja i skrivenih citata iz brojnih Saint-Exupéryjevih romana, uklopljenih u napetu priču za sve uzraste. 


Krimić koji se do zadnje stranice ne ispušta iz ruku, poetična pripovijest prepuna obrata.
Le Parisien

Erudicija Michela Bussija zadivljuje. Njegova istraga o Malom princu pokazuje svu raskoš te iznimne knjige i otkriva dosad manje poznate dijelove života njezina autora.
Le Figaro Littéraire 

Roman zbog kojega ćemo se i sami poželjeti upustiti u vlastitu istragu.
Nice Matin

Nezaobilazna knjiga za sve ljubitelje Malog princa i njegova autora.
Le Point 

Michel Bussi dugo je radio kao profesor geografije na Sveučilištu u Rouenu. Proslavio se kao autor kriminalističkih romana, a danas slovi kao jedan od najčitanijih i najprevođenijih francuskih autora. Njegovi su romani osvojili brojne nagrade, prevedeni na više od četrdeset jezika i adaptirani za film i televizijske serije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –