Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jessica Au

Dovoljno hladno za snijeg

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Sanja Ščibajlo
  • 06/2022.
  • 128 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533584584
  • Cijena: 17.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Dovoljno hladno za snijeg", roman kojim je Jessica Au među više od 1500 prijavljenih rukopisa osvojila prvo izdanje nagrade Novel Prize, priča je o majci i kćeri, i putovanju na koje odlaze kako bi iznova pronašle jedna drugu.

Šetnje uzduž kanala u jesenja predvečerja, bjegovi od tajfunskih kiša, razgovori u malim zalogajnicama, posjeti hramovima i galerijama... Sve što se mladoj ženi i njezinoj majci događa na praznicima u Tokiju posve je obično, ali ništa manje veličanstveno, dotaknuto ljepotom i šutnjom, povezano nitima ljubavi.

Može li se ono najdragocjenije izreći riječima? O čemu govorimo kad sa svojim bližnjima govorimo o horoskopu i odjeći, o uspomenama ili umjetničkim djelima, okruženi znakovima svijeta koji ne razumijemo u potpunosti?

Jessica Au svoju je elegantnu prozu ovila oko najdelikatnijih pitanja. Spokoj i sklad njezinih rečenica pretvaraju roman "Dovoljno hladno za snijeg" u trijumf nježnosti, kaligrafiju koja o bliskosti i razumijevanju drugoga ljudskog bića progovara suptilno i otvara nas za njih, kao čarolija.

Tako mirna, čista i duboka proza, htjela sam da teče zauvijek.
Helen Garner

Rijetko kad bio sam ovako dirnut čitajući knjigu: obožavam tihu ljepotu romana Dovoljno hladno za snijeg i način na koji, u njegovoj mirnoj jednostavnosti, Jessica Au kamuflira nevjerojatnu snagu.
Édouard Louis

Knjiga predivnih opažanja, napisana preciznom, elegantnom prozom u kojoj se krije vrelo dubokih osjećaja. Kirkus Reviews

Mekana, strpljiva toplina proze Jessice Au ponekad se čini usklađenom s istinama koje su izvan dosega njezine pripovjedačice.
The New Yorker

Dovoljno hladno za snijeg roman je varljive jednostavnosti, knjiga koja duboka pitanja identiteta i smisla upliće u tkaninu od najobičnijih banalnosti... Ono što je važno, uvjerava nas roman, uvijek se preklapa sa svakodnevicom, baš kao što otuđenje i nježna briga mogu supostojati u istom trenutku.
Harper’s

Jessica Au spisateljica je koja živi u Melbourneu u Australiji. Njezin je roman Dovoljno hladno za snijeg osvojio inauguracijsku nagradu Novel Prize koju su utemeljili izdavači Giramondo, New Directions i Fitzcarraldo Editions te je preveden na dvanaest jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –