Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Katharina Volckmer

Zakazano

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Iva Karabaić
  • 09/2021.
  • 168 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533584034
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Susret je zakazan, ali ne samo glavnoj junakinji britkog i bespoštedno duhovitog romana Katharine Volckmer – nego i svima onima koji se ne boje knjiga sposobnih da sve konvencije prodrmaju i okrenu naglavce! 

U najdelikatnijem trenutku i položaju, dok leži u londonskoj ordinaciji ne videći mnogo više od tjemena doktora Seligmana, mlada će Njemica s njime podijeliti priču svojeg života: furiozan monolog o krivnji i žudnji, tijelu i sramu, ljubavi i svemu onome što se krije iza riječi sloboda. Ali, može li si tu slobodu i priuštiti? Kolika je cijena odmetanja od onoga što se čini neupitnim i zadanim? I kako joj u toj pobuni mogu pomoći jedno neočekivano nasljedstvo i čovjek poput doktora Seligmana? 

Urnebesni smijeh i smrtna ozbiljnost u prvijencu Katharine Volckmer isprepleteni su toliko vješto da je priču o tragediji povijesti nemoguće odvojiti od fantazija o Hitlerovu pimpeku, a breme despotske obitelji od ljekovitih svojstava vjeveričjih repova. 

Dok pun subverzivnog smijeha i lude seksualne energije prebire po osjetljivoj tipkovnici 21. stoljeća, roman “Zakazano” prozni je Molotovljev koktel bačen u bedem krutih identiteta, jedna od najduhovitijih i najzapaljivijih knjiga koje ste u dugo vremena čitali.

Iz medija:

Katharina Volckmer spisateljica je koja riskira, i to s najvećim ulozima. Inventivnost i duhovitost njezina monologa hipnotične su i lirične dok prosijava samoprezir, duboki pesimizam i krhku nadu. Mračan i briljantan poput Golog ručka, roman Zakazano usto je i zadivljujuće lijep. – Ian McEwan

Nalik na Bernhardov monolog, Zakazano nudi polovicu razgovora između njemačke pacijentice koja živi u Londonu i njezina židovskog liječnika... Žudnja u ovom romanu ima mnogo lica: ona je želja da nas se čuje, želja da se bude drugačiji, želja za drugom prošlošću i drugom budućnošću. – The Paris Review

Ovo je duboko moralna knjiga, roman koji se, ispod necenzuriranog razgovora o seksu, bavi povijesnom traumom suvremene Europe, opresivnošću tradicionalnih rodnih uloga i osobnom odgovornošću pojedinca prema prošlosti... Zakazano je pucanj upozorenja modernog romana. – The Slant

Katharina Volckmer rođena je u Njemačkoj 1987. Danas živi u Londonu gdje radi za jednu književnu agenciju. Njezin prvi roman Zakazano osvojio je publiku i kritiku, a dosad je preveden na dvanaest jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –