Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ljubica Anđelković Džambić

Tijelo otpora Satana Panonskog : Autodestruktivni body art u hrvatskoj umjetnosti performansa i izvedbenoj praksi

  • Nakladnik: Sandorf
  • 07/2022.
  • 500 str., meki uvez
  • ISBN 9789533512914
  • Cijena: 23.89 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Tko je bio Satan Panonski? 'Onaj luđak' koji se rezao, punk legenda alternativne scene bivše države, multimedijalni umjetnik sklon ekstremima, čovjek s egzistencijalnog ruba, preteča queera, imitator GG Allina, šarmantni manipulator, brutalni ratnik ili beskompromisni borac za ideale?

Nitko iza sebe nije ostavio toliko urbanih legendi, nagađanja, kontroverzi, različitih interpretacija i polariziranih osjećaja od obožavanja do gnušanja. Mitologizacija njegovog lika odavno je prešla okvire jedne supkulture, a dan danas žestoke se rasprave oko njegova života i staralaštva vode na društvenim mrežama.

Pjesnik, body art performer, likovni i tekstilni umjetnik, vođa Punk Prisne Porodice koja je okupljala ekipu istomišljenika 'od Vardara pa do Triglava', sam je sebe identificirao ovako: „Po narodnosti prijatelj, po zanimanju punker“.

Što je htio postići svojom umjetnošću, zašto se ozljeđivao na sceni, o čemu je pisao i govorio, kakav je život živio a o kakvom je maštao približit će vam Ljubica Anđelković Džambić u knjizi "Tijelo otpora Satana Panonskog: Autodestruktivni body art u hrvatskoj umjetnosti performansa i izvedbenoj praksi", koja je na ovoj temi i doktorirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –