Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hans Platzgumer

Bognerov pad

  • Nakladnik: Leykam international
  • Prijevod: Igor Crnković
  • 09/2022.
  • 152 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533401485
  • Cijena: 13.01 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jedno raskrižje u Innsbrucku. Jedna prometna nesreća usred noći. Jedan pješak ostaje mrtav. Što se dogodilo? I tko je kriv? Andreas Bogner, koji je zapravo samo želio nacrtati pištolj svoga tasta? Nicola Pammer, koja je te večeri iznimno popila koju čašicu previše? Njezina majka, koja bez oklijevanja zatire sve tragove? Ili pak umjetnički kritičar Kurt Niederer, koji je oduvijek odista dobro znao pretvarati tuđe živote u pakao?

U svome novom romanu Hans PlatzgumerBognerov pad“ vješto plete mrežu taštine i ljudske slabosti. Je li, naposljetku, kriv samo onaj tko se osjeća krivim?

Hans Platzgumer majstor je u opipljivom dočaravanju ekstremnih situacija. (Profil). 

Hans Platzgumer (1969.), austrijski pisac, skladatelj, glazbenik i producent. Rođen je u Innsbrucku, živi u Bregenzu. Studirao je eksperimentalnu i elektroničku glazbu na Muzičkoj akademiji u Beču, a filmsku glazbu u Berlinu, New Yorku, Londonu, Hamburgu, Münchenu i Los Angelesu. Objavio je oko sedamdeset nosača zvuka i dvanaest samostalnih albuma. Nastupio je na oko dvije tisuće koncerata diljem svijeta. Danas se uglavnom posvećuje pisanju. Piše romane, eseje, radijske drame, kazališnu glazbu i pjesme. Roman "Am Rand" (Na rubu) bio je kandidiran za Njemačku književnu nagradu 2016. Romani "Drei Sekunden jetzt" (Tri sekunde sada, 2018.) i esej "Willkommen in meiner Wirklichkeit!" (Dobrodošli u moju stvarnost!, 2019.) također su polučili značajan uspjeh kod publike i književnih kritičara.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –