Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nataša Jokić-Begić Tina Rukavina Sandro Krašić

Kako si?

  • Nakladnik: Sandorf
  • 09/2022.
  • 296 str., meki uvez
  • ISBN 9789533513478
  • Cijena: 22.00 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kad Vas je zadnji put netko pitao kako ste? Je li to bilo izrečeno onako usput ili sa zaista iskrenim zanimanjem? Kad ste zadnji put nekome otvoreno govorili o tome kako se osjećate, što Vas brine, što Vas veseli i opušta? Imate li strpljenja saslušati druge ljude kad Vam govore o sebi? Već dugo živimo u užurbanom vremenu. Zadnjih godina živimo u čudnom vremenu. Pomalo zastrašujućem, gotovo distopijskom. Pandemija, potres, rat… niže se jedno za drugim. Vremenu u kojem je važno i sebe i druge pitati kako smo. I čuti odgovor u kojem će, sasvim sigurno, biti mnoštvo pitanja:

– teško mi je, pitam se jesam li još uvijek sva svoja?
– ja sam još i dobro, ali brine me sin, pitam se je li to samo pubertet ili bih trebala potražiti pomoć?
– dosta sam dobro, ali stalno razmišljam kako bolje organizirati obaveze?
– nije loše, ali ne znam kako da poboljšam komunikaciju s partnerom
– nervozan sam, smirujem se kako znam, ali ne znam više ni sam kako dalje
– zabrinuta sam zbog svega, rata, siromaštva, kamo sve to vodi?
– neispavan sam i pitam se ima li pomoći kod nesanice?

U knjizi "Kako si?" koju držite u ruci smo pokušali odgovoriti na ovakva i slična pitanja. Pokušali smo objasniti što nam se događa u umu i tijelu kad nas sustignu nevolje. Pokušali smo dati korisne i znanstveno provjerene informacije i korisne smjernica za različite aspekte naših života.

dr. sc. Nataša Jokić-Begić


Udruga "Kako si?" nastala je na samom početku pandemije, onog dana kada je potres potresao Zagreb. Nastali smo na jednom izbornom kolegiju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Prepoznali smo potrebu ljudi za psihološkom podrškom u trenutcima kada se i simbolički i stvarno tresao svijet koji smo do tada poznavali. Tada smo odlučili služiti zajednici kroz širenje znanja o psihološkim procesima. Činili smo to preko društvenih mreža i naše web stranice (www.kakosi.hr), činimo to još uvijek, te vjerujemo i nadamo se da ćemo s time nastaviti još dugo. [...] Od 2020.godine život nas svakim danom uči da je nepredvidljiva i neukrotiva pojava, te da najviše što možemo učiniti za sebe jest razvijati vještine prilagodbe. A to znači naučiti raspoznati stvarne od hipotetskih opasnosti, razviti vjeru u sebe, njegovati dobre odnose, upravljati svojim vremenom, prihvatiti neugodne emocije, biti usmjeren ka vlastitim ciljevima i živjeti život vrijedan življenja.

Knjiga koju držite u ruci je pomoć i podrška koja nam je ponekad potrebna. Možete je čitati po redu, a možete i po poglavljima, kako god Vam je ugodno. Nadamo se da će Vam biti zanimljiva i korisna, da će Vas osnažiti i pomoći Vam kad život zaboli.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –