Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Oleg Mandić

Život obilježen Auschwitzom

  • Nakladnik: Fraktura
  • Urednik: Neven Šantić
  • 01/2023.
  • 256 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533585406
  • Cijena: 22.99 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kada su ga 15. svibnja 1944. njemačke okupacijske snage u Opatiji zajedno s majkom i bakom zatočile jer su bili najbliža rodbina dr. Ante Mandića, jednog od najvažnijih sudionika NOB-a, tada jedanaestogodišnji Oleg Mandić nije ni slutio da će završiti u Auschwitzu, logoru za istrebljenje, a još manje da će biti jedan od onih koji će, zajedno s obitelji, dočekati oslobođenje logora te da će upravo on biti posljednji čovjek koji je napustio Auschwitz.

Fascinantna životna priča Olega Mandića, prepuna optimizma, i danas je inspirativna i možda važnija no ikada. Oleg Mandić jedan je od rijetkih živih svjedoka užasa Holokausta, a njegova predavanja o zlu fašizma te o važnosti antifašizma i tolerancije danas slušaju mnogobrojni mladi ljudi diljem Hrvatske i Italije. 

Knjigu "Život obilježen Auschwitzom" Oleg Mandić napisao je s bliskim suradnikom Nevenom Šantićem. Ova knjiga ispovijed je o sretnom i ispunjenom životu, o važnosti obitelji, o utjecaju sreće, ali i stalnoj opomeni da se zlo u svojem najgorem obliku uvijek i lako može vratiti.

Oleg Mandić čovjek je dječačke znatiželje, zarazna osmijeha, osoba čije su riječi poticaj za razmišljanje o boljem i pravednijem svijetu, a najvažnija poruka glasi da svatko može napraviti mali korak da se zlo kakvo je on preživio u Auschwitzu u budućnosti dogodi barem jednom manje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –