Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hana Kunić

Bojler koji ne radi

  • Nakladnik: Sandorf
  • 05/2023.
  • 91 str., meki uvez
  • ISBN 9789533514659
  • Cijena: 10.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U svojoj drugoj zbirci poezije "Bojler koji ne radi", Hana Kunić zapisuje: Jednoga dana, / kada taj ritam kulminira, / svijet će eksplodirati, ali zbog osigurača koji donosi sreću / jedan bojler biti će spašen.// Bojler je zbilja njezin svenemirski brod koji bezbrižno i u svojevrsnoj antibrzini radikalne igre prolazi kroz crvena svjetla (zbirka je feministička), nema problema s životom na različitim kontinentima (zbirka je nomadistička), a uvijek u sebi i oko sebe stvara muzike ljudskih odnosa (zbirka je zaljubljistička).

Kunić je senzualistica, ludistica, idealistica. Čitate zbirku i shvaćate da ste already u njenoj posadi. I da čak i s pokvarenim bojlerom stižete na glavno mjesto svih događaja: Glazbu. Poeziju. Glazeziju. U samo središte malih hrabrosti.

Nataša Govedić


Obaviti prije eksplozije:

(…)

12. Naučiti čekati sutra,
prestati tražiti utočište u sutra
i prestati trpati u danas
stvari kojima je mjesto u sutra.

13. Sutra ne postoji.
Otići živjeti na otok danas.

14. Ako ne želiš da te pregazi brod,
ne plivati iza bova.

15. Ako želiš vidjeti dupine,
plivati iza bova.

16. Donijeti odluku
i prihvatiti njene posljedice.

(…)

A i bojler bi trebalo popraviti.
Uskoro će zima.

Hana Kunić (1994., Varaždin) magistrirala je Glumu i lutkarstvo na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku 2017. godine. Kao Erasmus+ studentica studirala je Glumu i na Faculty of Theatre and Television u Cluj-Napoci u Rumunjskoj, a 2022. godine upisala je diplomski studij Dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Kao glumica i lutkarica surađivala je i surađuje s raznim hrvatskim kazalištima i umjetničkim organizacijama, a odnedavno u suradnje ulazi i u ulozi dramaturginje. Suosnivačica je Umjetničke organizacije Favela.

Voditeljica je studentske dramske grupe Kazališnog studija mladih varaždinskog HNK, a kao dramska pedagoginja djeluje i u romskom naselju Kuršanec.

Godine 2018. izdala je zbirku pjesama "Rika". Poezija i kratke priče objavljivane su joj u zbornicima i na internetskim portalima. Njena prva drama Plavo i veliko emitirana je na Radiju Sova 2020. godine, a dramski tekstovi za djecu u kojima i igra uprizoreni su u Kazalištu Lutonjica Toporko (Ah, ta lektira, ne da mi mira) i u sklopu projekta Umjetničke organizacije Favela (Gospodin Glas traži spas).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –